Hoe verder met basketbal bij BV Grave in seizoen 2021-2022? Help ons!

Als club zijn we gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. We hopen dat we dan weer gewoon volgens het oude normaal kunnen trainen en competitie kunnen gaan spelen.

Daarvoor zijn, naast dat Corona geen roet in het eten gooit, een aantal zeer belangrijke voorwaarden van groot belang.

Daarover wil ik jullie in deze mail informeren.

Ontwikkelingen trainers

Afgelopen week heeft het bestuur overleg gehad met de hoofdtrainers en assistent trainers.

De hoofdtrainers, Rita, Luc en Luke hebben allen om verschillende redenen aangegeven aan einde van dit seizoen (2020/2021) te stoppen.

Luc en Rita blijven wel vanaf de zijlijn betrokken maar gaan geen trainingen meer geven.

Van de assistent trainers heeft één trainer aangegeven verder te willen. Voor twee assistent trainers is dit afhankelijk van de ontwikkelingen binnen de club.

Wij hebben dit seizoen al vele  acties ondernomen in de zoektocht naar trainers, zowel binnen als buiten de club. Dat heeft helaas niets opgeleverd.  

Daarom een zeer dringende oproep!

Word trainer en/of coach!

Na een inventarisatie onder de jeugd blijkt dat het overgrote deel volgend seizoen (2021/2022) verder wil gaan met Basketbal.

Wij hebben momenteel ongeveer 40 spelers. Daarmee kunnen we vooralsnog vier teams vormen.

Dat betekent dat we ook minimaal vier trainers nodig hebben. Elke trainer die we tekort komen, betekent geen team en dat een aantal spelers geen training kan krijgen en dus ook geen competitie kan spelen.

Natuurlijk wil je als ouder/verzorger en/of basketballiefhebber dat onze jeugd kan blijven basketballen. Wordt daarom trainer van een team van BV Grave.

Basketbalervaring is niet noodzakelijk. Daar zijn oplossingen voor. De Nederlandse Basketbalbond heeft hiervoor online-trainingen beschikbaar.

Heb je basketbalervaring, dan is dat helemaal mooi. Ook ervaring in een andere sport, coachen of leidinggeven kan hier van pas komen.

Meld je aan als trainer en laat onze jeugd volgend seizoen weer basketballen.

Het coachen kan los staan van het trainen. Wordt je trainer en gaan je daarmee wekelijks training(en) verzorgen dan betekent dit niet automatisch dat je dan als coach bij de wedstrijden aanwezig moet zijn.

Afgelopen jaren hebben meerdere ouders de rol van coach al op zich genomen tijdens wedstrijden.

Heb jij de ambitie om coach van een team te worden, meld je aan en bezorg onze jeugd mooie wedstrijden.

Het coachen delen met andere ouders uit een team is ook mogelijk.

Dat het aanbod aan trainers beperkt is, heeft ook de basketbalbond bereikt.

Men heeft daarom een verkort programma ontwikkeld voor ouders en andere belangstellenden, waarin men in een aantal weken wordt opgeleid tot trainer.

Voor mee informatie zie  https://d26urwx8o7j8vg.cloudfront.net/documents/NBB_introduceert_opleiding_FAST_BREAK_Hkcah5O.pdf.

De club faciliteert in de benodigde middelen.

Word scheidsrechter!

Naast trainers hebben we ook behoefte aan scheidsrechters. Per wedstrijd (per team) hebben we twee scheidsrechters nodig.

Op dit moment hebben drie scheidsrechters toegezegd volgend seizoen te willen fluiten.

Hier geldt ook dat als we onvoldoende scheidsrechters hebben, we teams niet kunnen inschrijven voor de competitie.

Meer informatie?

Wil je meer informatie naar aanleiding van deze oproep, verwachtingen, rol van trainer, coach of scheidsrechter, mail of bel me.

Dan kunnen we samen kijken naar oplossingen en mogelijkheden.

Belangstelling?

Natuurlijk wil jij de jeugd en onze club verder helpen. Meld je daarom uiterlijk zondag 18 april aan en wordt trainer, coach of scheidsrechter.

Wij moeten als club uiterlijk 15 mei de teams opgeven aan de bond. Dit kunnen wij pas doen als we weten of we voldoende trainers, coaches en scheidsrechters hebben.

Het delen van deze oproep binnen je netwerk wordt zeer gewaardeerd. Ook indien je mogelijkheden ziet in de zoektocht naar trainers en scheidsrechters, laat het weten.

Alle hulp is welkom.

Samen moeten we deze klus gaan klaren en er voor gaan zorgen dat onze jeugd volgend seizoen weer lekker kan gaan basketballen.

Het zou zeer spijtig zijn als we na dit Corona-jaar afscheid moeten nemen van een (deel van onze) prachtige club in Grave.

Met vriendelijke groet,

Wilfried Scholten

Voorzitter BV Grave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *