Competitie

BV Grave streeft ernaar dat zoveel mogelijk (jeugd)leden wedstrijden spelen. In het huidige seizoen zijn de volgende teams actief in de competities: gemengd U16, U14, U12 en U10.

Er wordt gespeeld in Rayon Zuid van de Nederlandse Basketball Bond. Dit betekent dat er gestreden wordt tegen teams uit omliggende plaatsen als Cuijk, Gennep, Heesch, Oss en Uden, maar ook tegen clubs uit plaatsen wat verder weg zoals ‘s-Hertogenbosch, Venray en zelfs Venlo.

Er wordt gespeeld in twee halve competities. Dit betekent dat alle teams na de Kerst opnieuw worden ingedeeld in poules met  dezelfde sterkte.

We vinden het belangrijk dat de teams goed begeleid worden. Daarom staan er op elke groep twee trainers en wordt er door de trainers onderling, onder leiding van de technische commissie, regelmatig overlegd over trainings- en wedstrijdaangelegenheden.

Talentontwikkeling

Talentvolle spelers geven wij graag de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Daarom vaardigen wij spelers af naar de kern- en rayonselecties. Op dit moment hebben we geen spelers bij de kernselectie.  Oud-leden van BV Grave die speelden bij de kernselecties zijn o.a. Nick Domhof (jarenlang eredivisiespeler bij de Matrixx Magixx), Tom en Mark Derksen, Patricia van de Ven en Hugo de Wit (Nederlands kampioen met Wildcats U16). Van de afgelopen jaren noemen we Joris Hendriks, Saskia de Wit en Claudette Roelofs.